Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je een andere vraag? Stuur een mail naar klantenservice@poespas.nl of vul het contactformulier in, dan nemen we jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

Hoe lang mag ik een artikel retourneren?

Zodra jij een bestelling geplaatst hebt in de webshop, heb je recht op een wettelijke bedenktermijn van 14 kalenderdagen. Dit bedenktermijn gaat in wanneer je de bestelling fysiek in bezit hebt (wanneer het pakket bezorgd is) of vanaf de dag dat jij je bestelling op kunt halen bij een ophaalpunt.

Kan ik het artikel ook zelf terugbrengen als ik in de buurt ben?

Ben je in de buurt? Dan mag je het artikel ook kosteloos retourneren of omruilen in ons magazijn. Dit kan op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 aan de Najaarsweg 13, 7532 SK in Enschede. Hou hiervoor jouw ordernummer bij de hand.

Waar moet ik het geretourneerde artikel naartoe sturen?

Zodra je je retour(en) hebt aangemeld via het online retourformulier, kun je het geretourneerde artikel terugsturen naar het volgende adres:

Poespas
Najaarsweg 13
7532 SK Enschede

Hoe snel wordt mijn geld teruggestort?

Nadat wij het product in goede staat hebben ontvangen, wordt het terug te betalen bedrag binnen drie werkdagen overgemaakt naar hetzelfde rekeningnummer als waarmee de bestelling betaald is. 

Als ik mijn retour zelf terugbreng, krijg ik dan direct mijn geld terug?

Nee. Het retourbedrag wordt altijd binnen 14 kalenderdagen teruggestort op de rekening waarmee de bestelling betaald is.

Is het mogelijk om slechts één artikel uit mijn bestelling te retourneren?

Ja, dit kan. Geef in het retourformulier duidelijk de titel van het product, het kleur(patroon) of kleurcode en de hoeveelheid aan. 

Welke artikelen komen niet in aanmerking voor retournering?

Artikelen die niet in in aanmerking komen voor retournering zijn:

  • Artikelen die geopend of aangebroken zijn;
  • Artikelen die beschadigd zijn;
  • Behang samples;
  • Artikelen die niet in de originele staat van ontvangst verkeren;
  • Op maat gemaakte producten;
  • Producten van Elvie;

Wat gebeurt er als mijn retour wordt afgekeurd?

Dan sturen wij de artikelen weer aan je terug en vindt er geen terugbetaling plaats.

Wat is het verschil tussen een mural en patroon behang?

Een mural is een behang met een doorlopend ontwerp op de banen. In tegenstelling tot patroon behang herhaalt het patroon zich dus niet op iedere baan. Wij hebben murals in 4 verschillende standaard maten: de 200cm, 300cm, 400cm en de 500cm breed, de hoogte van het behang bij een mural is altijd 280cm. Bij het berekenen van de maat van de muur is het handig dat je altijd 5 centimeter extra rekent voor de breedte en de hoogte als extra marge. Heb je een muur met afwijkende maten, dan kun je kiezen voor een behang op maat. Omdat het patroon dan handmatig door de designer aangepast zal moeten worden, worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Maatwerk kan niet retour.

Ik heb de maten van de muur niet goed opgemeten en het behang zit al op de muur. Zou ik er nog een extra baan bij kunnen bestellen?

Patroonbehang kan per rol nabesteld worden, maar omdat het behang een digitale print betreft kunnen we niet garanderen dat er geen kleurverschil in zit. Extra delen van murals kunnen niet nabesteld worden. 

Ik heb 1 rol te veel besteld, kan deze retour?

Als de rol nog onaangebroken is en in het plastic zit kan je deze binnen 14 dagen retour sturen, de verzendkosten hiervoor betaal je zelf. Stuur hiervoor een mailtje naar klantenservice@poespas.nl. Als bij binnenkomst de rol open of beschadigd blijkt te zijn is het helaas niet mogelijk je geld terug te krijgen. Zorg er daarom voor dat je de rol goed verpakt. Indien alles goed verwerkt is ontvang je binnen 5 werkdagen je aankoopbedrag van je geretourneerde artikel terug. Maatwerk kan niet retour. 

Fabricage- of drukfout

Als er sprake is van een fabricage- of drukfout of een beschadiging door transport kunnen de artikelen retour gestuurd worden. Neem gelijk contact op met klantenservice@poespas.nl en stuur hierbij een foto van de beschadiging mee. We gaan het dan zo snel mogelijk oplossen! Wil je een staaltje van je behang ontvangen dan kan je bij het desbetreffende product hiervoor een stukje van het behang aanvragen.

Wie betaalt de verzendkosten van een retourzending?

De verzendkosten van een retourzending zijn voor de rekening van de zender, tenzij het gaat om een retour van een beschadigd product of een product waar een fout in zit. 

Kan het behang gespiegeld worden?

Ja! Elke mural kan gespiegeld worden. Stel je wilt de giraffe op het behang liever aan de rechterkant dan spiegelen wij dit kosteloos voor je. Je hoeft hiervoor alleen maar bij je bestelling in het opmerkingen veld aan te geven dat je het behang graag gespiegeld wilt hebben. Wij regelen dan de rest.

Wordt er behanglijm bij de bestelling geleverd?

Nee, wij leveren geen behanglijm.

Welke behanglijm moet ik kopen?

Voor behang op maat, de murals en het behang op rol dien je altijd vliesbehanglijm (bijvoorbeeld van het merk Perfax) te gebruiken.

Ik wil de muur behangen, waar moet deze aan voldoen?

De muur moet glad en egaal zijn, dus zonder structuur en eventuele gaten moeten goed gedicht zijn. Wij adviseren om op een witte muur te behangen, zonder behang, dit voorkomt het doorschijnen van vlekken/kleuren bij licht gekleurde behangpatronen en dat het behang loslaat door een verkeerde ondergrond. De wand moet voorbehandeld zijn, zodat de lijm niet in de muur wordt opgezogen. Als de muur met witte latex is geschilderd, dan is dit voldoende. Is het een onbewerkte muur, dan adviseren wij een primer te gebruiken om de muur voor te behandelen. 

De lijm met een roller gelijkmatig op de wand verdelen en de droge wandbekleding op de ingelijmde wand aanbrengen. De aanbevolen lijm is Perfax Roll-On. Geen lijmmachine gebruiken en de wanden niet laten inweken. De lijm dient op een breedte iets meer dan één baan op de wand aangebracht te worden. De eerste baan hierop loodrecht plaatsen en met een gummiroller of zachte doek aandrukken om eventuele luchtblazen te verwijderen. Alle volgende banen stotend aanbrengen.

Wat is een mural?

Een mural is een behang met een doorlopend ontwerp op de banen. In tegenstelling tot patroonbehang herhaalt het patroon zich dus niet exact op iedere volgende baan. Wij hebben unieke murals in 4 verschillende standaard maten: de 200cm, 300cm, 400cm en de 500cm breed, de standaard hoogte van het behang bij een mural is altijd 280cm. Bij het berekenen van de maat van de muur is het handig dat je altijd 5 centimeter erbij rekent voor de breedte en de hoogte als extra marge. Je kiest vervolgens tijdens het behangen zelf welk gedeelte je van de mural (links of rechts, boven of onder) je eventueel bijsnijdt om het behang passend voor jouw muur te maken. Voorbeeld: Je muur is 2.50cm breed, dan kies je voor de mural die 300cm breed is. Vervolgens snij je links of rechts 50 cm af. Zit jouw maat er niet bij? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om het ontwerp op maat te laten maken. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Kan je op hout of plaatwerk behangen?

Op stabiel hout of plaatwerk kan behangen worden, de wand dient dan wel voorbewerkt te worden. Schroefgaten, naden, ruwe plekken etc. dienen goed bewerkt te worden zodat er een egale ondergrond ontstaat. Nadat de verf goed droog is, de gelakte of geverfde houten muur eerst licht opschuren en goed reinigen met een ontvettend schoonmaakmiddel. Let op dat de houten wand mooi egaal bewerkt is zodat er na het behangen geen onregelmatigheden doorheen komen. Als het dun hout/plaatwerk is dan is er een kans dat het krom gaat trekken. Het is dus belangrijk deze eerstgenoemde stappen goed op te volgen alvorens het behangen.

Copyright © 2021 Poespas. Alle rechten voorbehouden