Wianda’s ervaring met de dubbele Elvie borstkolf

20 april 2022
Wianda’s ervaring met de dubbele Elvie borstkolf

“Ik kan het heel spannend maken, maar het is gewoon een top ding. Hij is krachtig, makkelijk schoon te maken en doet wat hij moet doen, maar dan zo efficiënt en stil mogelijk.” – Wianda Bongen

Mijn antwoorden op jullie vragen

1. Hoe is de zuigkracht? En bewaar je de melk dan in die bakjes?

Ja ik vind hem heel fijn. Hij wisselt ook af en dat voelt heel natuurlijk. Niet een soort pomp met maar 1 snelheid zeg maar. Kan hem ook apart met een app bedienen nog.

2. Je kan ze enkel en dubbel kopen. Welke heb jij een gebruik je ze ook tegelijkertijd?

Ik heb de dubbele omdat ik op een bruiloft “zo snel mogelijk klaar wil zijn”. Dus als ik eerst de ene en dan de andere doe ben ik dubbel zo lang bezig.

3. Waar bewaar je de melk onderweg?

Ik heb een koelkastje waar 4 (medela) flesjes in passen. Daar zit een dik koelelement in en die gaat een dag mee. Je hebt ook andere varianten trouwens. Ik had deze in huis en werkt voor mij goed.

4. Kolft ie ook echt beter dan de Medela? Mijn borsten weigeren een beetje bij dat apparaat namelijk.

Ik vind van wel. Hij kolft voor mijn gevoel natuurlijker. Maar dit is natuurlijk mega persoonlijk denk ik.

5. Hoeveel melk kan erin?

Per flesje 150 ml. Maar dat is niet randje vol.

6. Hoeveel kolfbeurten gaat ie mee? Hoe stil is stil?

Totdat hij stuk gaat bedoel je? Of totdat hij moet worden opgeladen? Hij is nog niet stuk dus die eerste kan ik niet beantwoorden. Tweede eigenlijk ook niet, want ik laad hem nu gewoon steeds op als ik ‘s avonds thuis kwam. Maar dat was nog niet nodig. Ik vond het vooral een fijn idee dattie helemaal vol was. Qua geluid: je hoort heel zachtjes een pufje. Ik ken menen die hem zelfs tijdens zoom calls gebruiken zonder dat iemand het hoort. Dus hij is echt zachtjes.

7. Ben je mobiel, als in kan je ook fotograferen?

Ja, je zit nergens aan vast. Dat ‘halve ei’ is alles wat je nodig hebt en die stop je in je bh en dan kan je gewoon rondlopen. Ikzelf neem vaak wel even rust (oké en ik rij er ook auto mee) maar ik heb er niet letterlijk mee gefotografeerd, kan wel, was tot nu toe niet nodig.

8. Hoe vaak kolf je tijdens een bruiloft?

Ligt aan hoe lang ik onderweg ben. Ik probeer ongeveer de voedingen aan te houden.

9. Kolf je op een bruiloft elke voeding? Of alleen als je ‘nood’ voelt?

Ja ik probeer elke voeding te kolven. Soms ben ik net later soms wat eerder. Ik probeer elk beschikbaar moment te gebruiken om even te kolven als het nodig is. (Vaak voor de ceremonie, tijdens borrel of diner en in de auto van a naar b)

Deze kolf is elke cent waard

Ik ben geen expert en doe wat goed werkt en voelt voor mij. Iedereen is anders. Voor mij (en mijn werk) is deze kolf echt perfect en elke cent meer dan waard.

Copyright © 2022 Poespas. Alle rechten voorbehouden