Waar let je op bij het kopen van eerste stap-schoentjes?

1 augustus 2022
Sneakers-first-steps-shoesme

De eerste schoentjes van je mini-me zijn super belangrijk! Waarom? Omdat de voetjes de allerbeste ondersteuning nodig hebben! Met name in de beginfase maar uiteraard ook daarna. Zorg dus dat je hier extra aandacht aan besteed zodat je kindje in een later stadium geen last krijgen van voetproblemen. Maar waar moet je dan precies op letten bij de aankoop van de eerste stap-schoentjes? Een veelgestelde vraag en daarom vertellen wij je hier graag meer over in onze blog.

Waarom zijn eerste stap-schoentjes belangrijk?

De allereerste schoentjes van een baby zijn erg belangrijk maar waarom precies? In het eerste levensjaar bestaan de voetjes van een kindje voornamelijk uit kraakbeen waardoor de voetjes buigzamer zijn dan bijvoorbeeld onze eigen voeten. Op zich klinkt dit heel logisch, want de voetjes van een baby’tje zijn altijd zo lekker zacht. 


Dit kraakbeen verandert langzaamaan in bot en dat is precies de reden waarom het dus belangrijk is dat de eerste-stap schoentjes goed zijn. De voetjes van een baby’tje groeien en ontwikkelen zich namelijk snel waardoor de kans op dat moment groter is op vervorming. Met goede eerste-stap schoentjes kun je voorkomen dat kindjes op latere leeftijd last krijgen van voetproblemen. 

Eerste stap-schoentjes

De ‘first steps’ schoentjes zijn speciaal ontwikkeld voor kindjes die zich optrekken, gaan staan en hier en daar een stap zetten. Daarnaast zorgen ze voor de juiste bescherming en ondersteuning voor de voeten van jouw kindje. Ook hebben de schoentjes een flexibele en lichtgewicht zool en is het voetbed uitneembaar. 

Hoe bepaal je de schoenmaat van je kindje?

Uiteraard is het ook erg belangrijk dat je voor je kindje de juiste schoenmaat aanschaft. Weet je niet precies welke maat jouw kind nodig heeft? Op de site kan je een printbaar meetsysteem downloaden waarmee je vooraf erg handig de juiste maat kunt bepalen. 

Zo weet je zeker dat je de juiste maat kiest en voorkom je dus miskopen. Ideaal toch? Ook zit er een geprint meetsysteem bijgevoegd in de schoenendoos, zo kan je ter plekke ook het voetje vergelijken met de maat om zeker te weten of het schoentje goed past.

Tips bij het kopen van de eerste schoentjes

Op zoek naar de eerste en beste schoentjes voor jouw kindje en kun je wel wat tips gebruiken? Let dan met name op onderstaande punten:

 • Zorg dat je op tijd begint met het aanschaffen van schoentjes.
  Zodra je kindje zich ook maar een beetje begint op te trekken of aan de handen begint te stappen is het belangrijk dat hij of zij eerste-stap schoentjes aan heeft voor de beste ondersteuning.
 • Trek sokjes aan bij het opmeten van de voetjes.
  Heel belangrijk! In de schoenen dragen ze namelijk ook sokken dus vergeet dit niet bij het opmeten van de voetjes. Hiermee voorkom je dat je de verkeerde maat kiest!
 • Pas de duim-truc toe.
  De duim-truc, wat is dat precies? Hiermee kun je checken of de schoentjes écht goed zitten. Je plaatst je duim tussen de achterkant van de schoen en de hiel. Lukt dit? Dan zitten de schoentjes goed! 
 • Op de site hebben wij een printbaar meetsysteem waarmee je vooraf erg handig de juiste maat kunt checken. Zo weet je zeker dat je de juiste maat kiest en voorkom je miskopen. Ideaal toch? 
 • Ook zit er een geprint meetsysteem bijgevoegd in de schoenendoos van het eerste stap schoentje, zo kan je ter plekke het voetje vergelijken met de maat om zeker te weten of het schoentje goed past.
 • Draagt jouw kindje de schoentjes al een tijdje? Je kunt het voetbed gemakkelijk uit het schoentje halen om tegen het voetje aan te leggen. Zo kan je tussendoor checken of de maat nog steeds goed zit of dat het tijd is voor een nieuw paar schoenen!

Online bij Poespas

✔️ Bij Poespas bieden we 2 verschillende eerste stap schoentjes aan, namelijk deze stoere sneakers en deze fijne chelsea boots (voor zowel jongens als meisjes). 

✔️ Naast dat ze erg praktisch zijn, staan ze ook nog eens leuk. Win-win! 

✔️ Naast deze schoenen hebben we uiteraard nog veel meer leuks bij Poespas voor baby’s en kindjes. Neem hier een kijkje in onze webshop! 

 1. Sneakers first steps | Shoesme
  € 59,95
 2. Lage chelseaboot first steps | Shoesme
  € 59,95
 3. Chelseaboot met stootneus | Shoesme
  € 69,95
 4. Sandaal met kurkzool taupe | Shoesme
  € 35,00 € 49,95
Copyright © 2023 Poespas. Alle rechten voorbehouden