Poespas x Lab paint

5 maart 2024
poespas x lab paint banner

Binnenkijken bij onderneemster Kim Kötter en haar muzikale man Jaap Reesema

Een knuffelig, gezellig en kleurrijk interieur

Kim Kötter is het creatieve brein en de oprichtster van interieur- en kledingmerk Poespas. Daarnaast is ze actrice en presentatrice. Kim is getrouwd met zanger Jaap Reesema en samen hebben ze drie prachtige zoontjes. Begin 2023 verhuisden Kim en Jaap met hun gezin naar een villa in Loosdrecht. Inmiddels is de villa van top tot teen verbouwd. Het ondernemende stel leidt een turbulent leven, maar thuis vinden ze rust en geborgenheid; en dat komt mede door Kim haar liefde en passie voor interieur. Warmte en gezelligheid vormen de leidraad door de woning en er is dan ook echt geen hoekje overgeslagen. Wanneer de voordeur open gaat komt een warme omhelzing je tegemoet.

Laat je inspireren door de warme wereld van Kim Kötter. Lees en kijk verder en ontdek hoe Kim zo'n huiselijk gevoel heeft gecreëerd met onder andere de LAB COLOURS Fluffy Cheetah no. 255, Velvet Fudge no. 380, Oriental Ecru no. 434 en Limited Jade no. 479. Leer hoe je met LAB PAINT jouw eigen knusse én gezellige sfeer kunt creëren en laat je inspireren door de keuzes en tips van Kim Kötter.

Het interview: de rust in het hectische leven van Kim en Jaap

We bezoeken Kim bij haar thuis voor een gesprek over haar interieurstijl en de gedachtegang achter de gemaakte kleurkeuzes en de combinatie met uitgesproken behang van Poespas. Het gezin woont in Loosdrecht, waar het huis grenst aan de groene rand van de Loosdrechtse Plassen. "Dit huis is totaal anders dan het vorige huis. De vorige woning was met heel veel hout en veel meer kleur; groen én rood enzo. Maar hier is alles anders, écht wat past bij het huis."

We wilden in elke ruimte een andere kleur, behalve beneden

Kun je ons iets vertellen over waar je begint met een nieuw huis? Hoe ben je tot deze keuzes gekomen?

Het interieur is volledig geïnspireerd op de natuur buiten het huis. Het uitzicht loopt naadloos over op de kleuren, vormen en stijlen binnenshuis. Er zijn veel kleuren uit de natuur terug te vinden in de woning; groene, bruine en roze tinten. "We wilden in elke ruimte een andere kleur, behalve beneden. Daar wilden we iets meer rust; maar absoluut geen wit."

"We hebben eerst het behang uitgekozen." Kim houdt enorm van behang en heeft natuurlijk ook haar eigen kleding- en behangmerk Poespas. "En bij dat behang heb ik jullie LAB COLOURS gezocht. Sterker nog, soms hebben we kleuren in het behang aangepast." Kim heeft de LAB Kleurenwaaier bij het gekozen behang gelegd en zo gekeken hoe ze het behang perfect kon aanpassen aan de gekozen kleuren. "We hebben echt kleuren van jullie daar weer in teruggebracht, zodat het weer één geheel wordt. Het meeste stond vast, maar in de kleine details van het behang zijn aanpassingen gedaan." En dat is buitengewoon goed gelukt.

Het allerliefste wilde Kim het huis grotendeels in Oriental Ecru no. 434 schilderen. "Maar dat zou toch té groen worden." Daarom is de keuze op Fluffy Cheetah no. 255 gevallen als basis door de hele woning. Je vindt deze kleur op de gehele benedenverdieping en vervolgt haar weg via de hal, de trap op naar boven. Deze zachte en aaibare tint is een delicate neutral die de ruimte knuffelt. En dat is voelbaar.

Kun je ons iets vertellen over de stijl van je interieur en hoe je tot deze keuze bent gekomen?

Kim en Jaap hebben de ruimtes vormgegeven met een architect. Er is heel goed nagedacht over het lichtinval en de vormen van de verschillende ruimtes. Zowel Kim als Jaap hadden aan het begin veel moeite om door dingen heen te kijken. "De architect heeft alles gebouwd op het uitzicht. De aanbouw, die doorkijk in de hal, het lichtinval in de badkamer. Dat heeft de architect allemaal bedacht, want dit was echt een heel lelijk raar huis."

"We hebben er ook een binnenhuisarchitect bij gehad. Zij is heel technisch, en heeft dus heel erg nagedacht over de materialen en bijvoorbeeld het overal terug laten keren van de ronde vormen. Ik ben wel uitgesproken qua wat ik wil, maar zij heeft dat echt bij elkaar gebracht. Qua mooiigheid kom ik zelf nog wel een eind, maar zoals die rondingen die overal terugkomen dat heeft zij echt bedacht."

"Ik heb heel veel nagedacht over waar veel wordt gefilmd, waar wordt veel gefotografeerd. Wat is het lichtinval? Wat doet dat?" Kim geeft aan dat haar werk wel heel belangrijk is geweest bij het maken van interieurkeuzes. "Zoals bijvoorbeeld boven in de inloopkast, daar wist ik dat ik veel content op zou nemen voor Poespas. Wat is mijn achtergrond, welke verf is dan mooi op beeld. Ik denk dat Jaap dat helemaal niet weet en dat hij echt denkt; jij bent helemaal gek. Maar hij is achteraf heel blij, dat weet ik wel."

Hebben jullie onderling nog wel overleg gehad?

"Jaap vindt alles mooi. Hij weet van: Kim's stijl is mijn stijl. Hij houdt zelfs van roze. De Nigiri no. 286 in het washok vindt hij ook mooi."

En wat maakt het huis dan echt Kim en Jaap?

"Het huis wordt persoonlijk door de uitgesproken behangetjes. Grote schilderijen, gezichten; dat past bij ons. Verder heeft elke ruimte ook een kleed, kussens, kleedjes en geurkaarsen. Dat is echt ons ding en dat krijg ik ook altijd terug van mensen. En de snoepkast. Ja die weet iedereen te vinden."

Waar haal je inspiratie voor je interieur vandaan?

Kim haalt haar inspiratie van Pinterest en uit "honderd duizend boekjes". Daarnaast heeft ze veel samengewerkt met mensen die er verstand van hebben. "Ik kan wel denken dat ik dat allemaal weet en aankomen met mijn moodboardje, maar zij komen toch met hele andere ideeën. Dat is top."

"Dat was ook bij jullie." Kim vertelt dat zij van tevoren al LAB COLOURS gekozen had, maar dat één van de kleurexperts van LAB PAINT al meteen zei dat die kleuren op locatie niet zo zouden overkomen als dat Kim het bedacht had. "Zij komt dan met net andere tinten. Dat maakt het zo fijn als jullie hier dan even langskomen."

Hoe belangrijk vinden jullie duurzaamheid bij de inrichting van het huis?

"Ja, het huis is heel duurzaam. We hebben gekozen voor heel veel zonnepanelen én een warmtepomp." Daarnaast is het hele huis geschilderd in LAB PAINT. Geen doorsnee verfmerk, maar een hoogwaardig, duurzaam verflabel van Nederlandse bodem met een unieke kleurencollectie.

Qua meubels is het een ander verhaal. De nieuwe bewoners van het oude huis hebben de complete inboedel overgenomen, dus alle meubels in het nieuwe huis zijn nieuw. Dat maakt wel dat alles past bij dit huis en een eventuele nieuwe bewoner alles weer over kan nemen.

Hebben jullie een lievelingsplek in huis?

"Ja, het kantoor. Kijk dat uitzicht vanaf daar. En je ziet het huis. Ik vind het heel lekker om naar het huis te kijken. Ik weet niet... ik vind het behang daar heel leuk, ik voel me daar heel prettig. En Jaap ook. Het is een heel huiselijk kantoor." Ook in het kantoor is een perfecte match tussen verfkleur en behang te vinden, namelijk de LAB COLOUR Saint-Tropez no. 460 en het behang Botanical Blossom van Poespas. Saint-Tropez no. 460 zorgt ervoor dat de gezichten van Kim en Jaap goed overkomen op beeld. Niet te groen en niet te rood. "Ik werd ook elke keer gebeld: Je doet toch geen kleur op het plafond?" "Jawel!" "Heb je ook écht nagedacht over hoe de kleur overkomt voor jullie op video?" "Ja!" Toen moesten ze heel hard lachen, maar ja het is mijn werk."  

Jaap haast zich door de woonkamer, opzoek naar zijn sportspullen. "Jaap, wat is jouw lievelingsplek in huis?" Jaap: "De hal, die vind ik heel gaaf geworden." De hal is een échte binnenkomer. De goudgele wijnrode Silent Cinnamon no. 25 verwarmt deze "'lange ziekenhuisgang", zoals ze hem bij aanvang noemden. "Dat was eigenlijk het enige wat ik spannend vond toen het op de muur ging. Ik vind echt alles gaaf geworden. We zijn echt super blij."

Heb je tips voor het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer in huis?

1. "Het plafond mee schilderen. Absoluut geen wit."

2. "En ook de plinten meenemen, dat hebben we ook van jullie. Dat loopt zo mooi over en dat maakt echt het verschil. Als je je dat in het wit inbeeld, dan is het gelijk veel drukker en harder, en dus ongezelliger."

3. "En behang. Ik vind behang echt kunst. Het maakt het meteen gezellig, en dat is niet omdat ik het zelf maak. Ik heb behang altijd al leuk gevonden."

4. "Kleedjes. Ik heb overal kleden liggen. Ook bij de kinderen op de slaapkamer. Ik ben er zo'n fan van. De kinderen liggen er altijd op figuurtjes te maken."

5. "Planten. De planten waren echt de finishing touch en die heb ik dan ook tot het laatste bewaard, want ik wilde zeker weten dat de bank op de juiste plek stond, zodat daar dan bijvoorbeeld een boom kon staan."

Heb je weleens een verkeerde kleurkeuze gemaakt? Zo ja, welke kleur was dat en wat heb je ervan geleerd?

Kleuren kunnen altijd anders uitpakken dan verwacht. Hoe zeker je er ook van bent dat die kleur prachtig zal staan, op locatie kan het toch anders uitvallen. "De achteringang zou Nigiri no. 286 worden, maar daar hebben we Velvet Fudge no. 380 van gemaakt, omdat Nigiri hier ineens knál roze leek. En in het washok is Nigiri juist prachtig."

SHOP DE KIM KÖTTER LOOK

Lab colours op de begane grond

Laat je inspireren door de mix van warmte en kleur door de combinatie van behang en verf en creëer net als Kim Kötter een uniek en knus interieur. Ofwel: shop the Kim Kötter look! De benedenverdieping is ondergedompeld in de tint Fluffy Cheetah no. 255 en Oriental Ecru no. 434 op het plafond, een zachte, warme basis. Op de wand achter de piano zit het Poespas behang Geometrisch en achter de bank zit het behang Vrouw.  In het kantoor buiten het huis zit de fijne Saint-Tropez no. 460 gecombineerd met Botanical Blossom.

De lange gang aan de hal is volledig in Silent Cinnamon no. 25 met daaraan zowel het toilet als het washok in de roze tinten. Het toilet is in Madonna no. 90 en het washok is ondergedompeld in de zachte zalmkleur Nigiri no. 286. De berging is volledig karamelbruin: Velvet Fudge no. 380. 

En tot slot is beneden in de gastenkamer Fluffy Cheetah no. 255 gecombineerd met de sterk gedempte groentint Smoking Grass no. 23 en Poespas behang Onderzee. 

Lab colours op de bovenverdieping

De overgang van beneden naar boven is wederom in de delicate neutral Fluffy Cheetah no. 255. De trap is geschilderd in LAB Cementum (betonlook) en geeft een rauw, levendig effect. Aangekomen op de overloop wordt je opnieuw geknuffeld door deze zachte en aaibare tint. Boven is elke ruimte een andere kleur en gecombineerd met een ander behang.

Op de kinderkamers zijn ook combinaties van LAB COLOURS met Poespas behang te vinden. Zo vind je op de eerste kinderkamer de warme en exotische Oriental Ecru no. 434 samen met het gezellige Beren behang.

De andere kinderkamer is gehuld in de zachte en mysterieuze Monumental Moss no. 265 gecombineerd met het lieve, doch stoere Dino behang van Poespas.

En tot slot is op de wanden van de babykamer Velvet Fudge no. 380 te vinden. Een fluweelachtige combinatie met het vrolijke Nepal behang.

In de master bedroom zijn de tinten Limited Jade no. 479 en Fluffy Cheetah no. 255 gecombineerd met een sfeervol behang. Dit behang is niet meer leverbaar. In de badkamer vind je de gelaagde netural Petit Macaron no. 916 en op het toilet zorgt de  krachtige Golden Leaf no. 752 voor het gevoel van een lage zon op een verkleurend bladerdek.

Wij willen Kim Kotter en Jaap Reesema bedanken voor het delen van hun prachtige huis. De sfeervolle beelden van hun woning zijn vastgelegd door de getalenteerde fotograaf Lotte van Uittert, die de essentie van hun persoonlijkheid en stijl perfect heeft weten vast te leggen.

Kleuren uitproberen?

Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.

LAB PAINT en POESPAS | @kimkotter @poespas.nl @labpaint @vestinghconceptstore, fotografie: @lottevanuittert

Copyright © 2023 Poespas. Alle rechten voorbehouden