Autumn is here!

20 oktober 2023
Autumn-is-here

Autumn is here!

Lieve Poespassers, 
Gezien de eerste regenachtige dagen alweer zijn geweest en de zomer officieel ten einde loopt, is het tijd jouw garderobe opnieuw in te richten voor het najaar. Nu horen we je denken: wat wordt trend dit najaar op het gebied van stijl en kleur? En hoe match ik dat met elkaar? Geen zorgen! In deze blog zullen we je een handje helpen om jouw garderobe te vullen met de nieuwste trends, die je uiteraard koopt bij je favorite store: Poespas!

dameskleding trends

(PU-)leer en metallics: als het maar glimt!
De trend rondom de metallics en (PU-)leer zet zich dit najaar nog even door. Denk aan prachtige zilveren, gouden, roze, blauwe en koperen tinten die je outfit extra glans geven. De metallics zie je terugkomen in zowel tops, jassen, blouses als broeken. Het kan niet glimmend genoeg! Wil je voorbeelden van metallic items? Denk dan bijvoorbeeld aan broek Poggy en blouse Melania. Wil je voorbeelden van (PU-)lederen items? Kies dan voor broek Paula, broek Zohra, legging Lotta, bomberjack Peggy of trenchcoat Azalea.

Savage/wintergarden
Een andere trend die je veel gaat zien dit najaar, is de savage/winter garden. Hierbij draait alles om bloemenpatronen in najaars- en winterkleuren. Je kunt kiezen voor subtiele bloemendetails op kledingstukken of voor de all-over bloemenprint. De trend voegt wat extra kleur toe aan de soms sombere herfstdagen. Voorbeelden van items zijn onder andere top en legging Riley, blazer en broek Sam of Jurk mesmerizing flowers.

Co-ords: het gemak van een set
Hadden we het al gehad over de co-ords? Natuurlijk zijn deze niet te ontbreken dit najaar. We hebben het dan over matchende sets van boven- en onderkleding. Co-ords zijn ideaal voor ons dames: we hoeven niet na te denken over een kledingmatch. De co-ords blijven maar binnen stromen en we delen graag even een aantal favorieten: set Stardust van POM Amsterdam en broek Rianna en blouse Bess.

Klassiek maar trend: wit!
Voor de liefhebbers van tijdloze klassiekers, niet getreurd! Wit is namelijk trend! Het witte shirt, het witte vest en de witte blouses zijn dé musthaves voor het najaar. Denk aan satijnen blouses, gebreide vesten en poplin shirts met mooie details en afwerkingen. Wat zo ideaal is aan wit? Je combineert het super gemakkelijk met de rest van je outfit en laten wij daar nou net van houden . Denk bijvoorbeeld aan onze top Ivory, vest Safi of blouse Tatum.

Scarf dressing: warm en hip!
Dat het koud wordt, betekent ook dat we ons warmer moeten kleden. Zo’n dikke sjaal is dan soms best lekker en laat dat nou nét trend zijn! Een accessoire die niet in je kast mag ontbreken dit najaar is de sjaal. Scarf dressing is de manier om warm en stijlvol te blijven tijdens koudere dagen. Gelukkig wordt onze voorraad nog veelal aangevuld, maar bekijk bijvoorbeeld al eens sjaal Elodie.

Welke jas doen we aan?
Als het gaat om jassen, zijn lange jassen helemaal in de mode deze herfst. Met name de herfstkleuren komen hierin terug, waar we het zo nog even over gaan hebben. Van puffers tot aan PU-jassen en mantels. Zolang de jassen maar lang zijn, zijn ze trend! Onze favorieten zijn onder andere puffer jacket North long en jas Dyno.

Naast kledingtrends, zijn er natuurlijk ook kleurentrends voor dit najaar. Dat aubergine paars hoog in het lijstje staat (zoals set Holly ), was je als trouwe poespas-volger vast al opgevallen. Daarnaast zullen chocoladebruin en camel (zoals knit Loua of Puffer jacket Femme) ook veel terug gaan komen. Qua felle kleuren zullen rood en geel (vest Safi) ook gezien worden. Wil je het iets meer safe spelen? Dan passen de items in het ijsblauw of antracietgrijs (jacket Close) wellicht meer bij je.

Naast dat vooral lange jassen trend zijn, zijn er uiteraard nog meer trends bekend rondom de modellen van de kleding. We zullen veelal wijde broeken tegenkomen die comfortabel zitten maar toch trendy ogen. Lange gilets zul je ook veelal terugzien, zoals gilet Maison. De cargobroeken en flared broeken zijn ook niet meer weg te denken uit de trend. Als laatste zal de oversizede blazer ook nog lang te zien zijn, zoals blazer Neva.

Dit najaar kun je niet misgaan met (metallic) cowboylaarzen, hoge (regen-)laarzen of comfy fashion zoals de bekende sloffen of snowboots. De schoenentrends zijn daarmee niet alleen trendy, maar ook nog eens praktisch! Shop bij ons bijvoorbeeld regenlaars Famil, cowboylaars Mayer of winterboots Jotte. Heb je liever een sneaker aan? Dankzij de trendkleur wit past sneaker Amaya ook goed in je garderobe.

Kortom: het najaar van 2023 staat bol van de modetrends die zowel stijvol als praktisch zijn. Van metallics tot bloemenpatronen: er is voor iedereen wel iets te vinden in jouw persoonlijke stijl.
We hopen dat we je een handje verder hebben geholpen met deze blog.

Liefs, Poespas

  1. Jurk mesmerizing flowers | POM Amsterdam
    € 89,50 € 178,00
  2. Jacket Close | Zilver | Nukus
    € 94,50 € 189,00
  3. Blouse Bess | Paars / Wit | Studio Amaya
    € 40,00 € 69,00
Copyright © 2023 Poespas. Alle rechten voorbehouden