behang op maat voor jouw slaapkamer, kinderkamer en woonkamer behang op maat voor jouw slaapkamer, kinderkamer en woonkamer

Behang op maat gemaakt voor jouw kamer.


ZELF EVEN OPMETEN

SUPER SNEL IN HUIS

HAPPY CUSTOMERS


Berekenen hoeveel behang je nodig hebt.

Om te bepalen hoeveel behang je nodig hebt, is het cruciaal om de totale te behangen oppervlakte grondig en nauwkeurig te meten. Het is aan te raden om op meerdere plekken te meten, omdat muren niet altijd helemaal recht zijn, ongeacht de inspanningen van bouwvakkers en stukadoors. Hier zijn enkele handige tips om je hierbij te helpen:

Begin met het meten van de breedte van de muur op twee verschillende hoogten. Rol je meetlint eerst bovenaan de muur uit, van links naar rechts, en herhaal deze meting onderaan de muur. Door dit te doen, kun je eventuele variaties in de muur identificeren en corrigeren.

Daarnaast is het essentieel om de hoogte van de muur op twee of zelfs drie verschillende plekken te meten, afhankelijk van de totale breedte van de muur. Meet van boven naar beneden en noteer de lengte van het langste stuk. Ook hier geldt dat er mogelijk een verschil van 1 tot 2 centimeter kan zijn tussen het hoogste en het laagste punt van de muur.

Door de lengte en breedte van de muur op deze zorgvuldige manier te meten, kun je de benodigde oppervlakte voor het behangen nauwkeurig berekenen. Dit helpt je verspilling te voorkomen en ervoor te zorgen dat je voldoende behang hebt om je behangproject succesvol af te ronden.


Tips om te behangen

 • Zodra je het behang ontvangen hebt check je op de buitenkant van de rol of de afbeelding en de afmetingen overeenkomen met wat je besteld hebt. Klopt er iets niet? Laat de rol dan dicht zitten en neem direct contact op. Aangebroken rollen vallen niet meer onder de garantie.
 • Haal het goedgekeurde behang enkele dagen voordat je gaat behangen uit de verpakking. Leg de banen losjes naast elkaar en scan of alles klopt. Zo weet je zeker dat jij (of een ander) niet op de dag van het behangen onverwachts voor verrassingen komt te staan. Door de banen even op de grond te laten rusten, rollen deze ook minder snel omhoog tijdens het verwerken.
 • Vliesbehang kan niet krimpen. Vliesbehang kan alleen uitzetten wanneer er gebruik wordt gemaakt van onjuiste behanglijm samenstellingen. Om dit te voorkomen adviseren wij daarom Perfax kant & klare behanglijm te gebruiken. Deze lijm bevat de juiste samenstellingen voor de kwaliteit van vliesbehang. Heb je de juiste lijm in huis?
 • Vliesbehang kan alleen geplaatst worden op een gladde en egale wand. Gebruik niet te veel lijm op de wand en probeer te waken voor lijm op de buitenzijde (het design) van het behang. Lijm op de buitenzijde van het behang kan namelijk strepen gaan vormen.* Is jouw wand al egaal en glad?
 • Lees uitvoerig de beschrijving door die bij het behang inbegrepen zit. Mocht deze er onverhoopt niet bij zitten dan staat deze ook altijd op onze website onder het behang.
 • Maak gebruik van een schone doek en schoon gereedschap voordat je gaat beginnen met behangen. Was je handen grondig.
 • Plak de banen rustig en naadloos tegen elkaar aan zonder kracht te gebruiken. Wanneer er (te) veel kracht gebruikt wordt trekt het behang zich na het drogen weer terug in zijn oorspronkelijke staat waardoor er mogelijk naden gaan ontstaan.

Wat maakt ons behang bijzonder?

Bij ons draait alles om het creëren van een warme en gezellige sfeer in elke kamer van jouw huis. Of je nu een kinderkamer, babykamer, of woonkamer wilt opknappen, we hebben altijd wel een geschikt behang voor je. Onze unieke ontwerpen en hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat elke ruimte tot leven komt.

Laat je creativiteit de vrije loop met ons behang. Al onze behangen zijn ook op maat te maken, zodat het altijd goed uitkomt op elke muur! Jouw stijl verdient een persoonlijke touch. Ons behang team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw favoriete patronen, kleuren en ontwerpen, zodat je interieur helemaal bij je past.

Wij vinden het fijn als jouw huis is omgetoverd tot een plek waar je je echt thuis voelt. Een plek waar je samen met je gezin mooie herinneringen kunt maken. Daarom zorgen we niet alleen voor prachtig behang, maar ook voor een zorgeloze winkelervaring.


Welke muur behangen in de slaapkamer

Wij raden eigenlijk meestal om de muur achter je bed met behang te bekleden. Omdat dit vaak een muur is zonder opbrekingen zoals ramen, deuren of andere oneffenheden is dit de ideale muur om te behanngen in je slaapkamer. 
Door de muur te pakken achter je bed, heeft dit vaak meteen een positieve invloed op de lichtinval. Doordat deze muur zich vaak niet direct tegenover het raam bevindt, ontwikkel je een mooie, indirecte lichtinval op het behang.


 1. Behang Vrouw
  € 199,00
 2. Behang Dino
  € 199,00


Heb je een afwijkende maat?

Wil je het behang graag volledig aangepast hebben naar de afmetingen van jouw kamer? Dan kies je voor behang op maat. Behang op maat betekent dat we elk ontwerp kunnen aanpassen naar de exacte afmetingen van jouw muur(en) waardoor het snijverlies van het ontwerp minimaal is (wij hanteren op de exacte afmeting +5cm snijmarge. Deze dien je zelf er bij op te tellen en door te geven). 

Alle standaard afmetingen hebben een vaste prijs. Bij een custom afmeting kun je onderstaande tool gebruiken:

Note: de 5cm marge dien je zelf door te geven.

Bereken hier jouw behang op maat

Behang op maat calculator


Speciale wensen? Laat het ons weten!

We helpen je graag als je twijfelt over je aankoop in het geval van een schuine wand, raam of deur die in de wand zit. We geven graag advies en kunnen in veel gevallen gemakkelijk het behang voor je spiegelen en/of aanpassen. Geef ons alle benodigde informatie en dan wij helpen je verder.


Als de muur te moeilijk is om te beschrijven, stuur dan even een schets (incl. maten van muur en objecten/raam/deur) naar klantenservice@poespas.nl.

 

Mat vliesbehang 155 gram/m2

Mat vliesbehang 155 gram/m2 heeft een gladde structuur en het behang is voorzien van een extra beschermende laag. Hierdoor is het afneembaar (deppend) met een licht vochtige doek. Het is eco-friendly behang en de luchtkwaliteit in de kamer blijft heel goed.

Kenmerken:

 • Gewicht: 155 g /m2
 • Dikte: 0,16 mm
 • Gedrukt met milieuvriendelijke toner-droge inkt
 • Green Guard Gold certificaat, goede luchtkwaliteit
 • PVC-vrij en milieuvriendelijk
 • Uv-bestendig
 • Brandclassificatie Bs1-d0 (Europa) & ASTM 84 (Amerika)
 • Geen toevoeging van formaldehyde of andere zware metaalverbindingen
 • Breedte: 50 cm
 • Paste-the-wall techniek
 • Je kunt dit behang droog verwijderen
 • Matte afwerking
 • Materiaal geschikt voor in huis
 • Levertijd: gemiddeld 3-5 werkdagen in Nederland en België

 

Klik hier om de gebruiksaanwijzing te downloaden (NL)

Klik hier om schoonmaakinstructies te downloaden (ENG)

Klik hier voor meer informatie over de verwerking van het behang


Klanten over ons:


"Manlief was zeer te spreken over de kwaliteit van het behang!" 

"Prachtige eyecatcher in de ruimte"

"Zoveel mooier in het echt!"

Copyright © 2023 Poespas. Alle rechten voorbehouden