Is een loopwagen goed voor je baby?

30 september 2022
houten-loopwagen

Rond de leeftijd van één jaar beginnen baby’s met het zetten van hun eerste stapjes. Uiteraard begint de ene baby sneller met lopen dan de ander - ieder kindje doet dat op zijn of haar eigen tempo. Het zelfstandig lopen komt uiteindelijk vanzelf. Om jouw kindje extra te ondersteunen in het leerproces is het aanschaffen van een loopwagen een goed idee. Waarom? Daar vertellen we je meer over in deze blog.

Wat is een loopwagen?

Een loopwagen - ook wel loopkar, babywalker of looptrainer genoemd - is een hulpmiddel voor jouw baby wanneer hij of zij begint te lopen. Aan het karretje zit een stang waar je kindje zich aan vasthoudt. Zo houdt hij of zij zich makkelijker in balans. Poespas heeft een mooie, houten loopwagen in het assortiment waar we erg trots op zijn. Naast leren lopen met het wagentje, kan je kindje zich er uren mee vermaken. De loopwagen heeft namelijk verschillende, uitdagende activiteiten waar hij of zij mee kan spelen. Denk hierbij aan een telraam, xylofoon of vormenstoof met houten blokken. Hier wordt je kindje helemaal blij van!

Waarom een loopwagen?

Kan jouw baby al wel stapjes zetten, maar nog niet zelfstandig lopen? Een houten loopwagen geeft je kindje dan de nodige houvast. Om zich in balans te houden tijdens het lopen houdt de kleine zich vast aan de stang van het karretje. Zo leert hij of zij helemaal zelfstandig te lopen, zonder dat papa of mama daarbij hoeft te helpen. Meer of minder tegengas? Een ontzichtbare en afneembare rem op de loopwagen maakt het mogelijk de loopwagen af te stemmen op de snelheid van het kindje. Je stelt het zelf makkelijk in. Extra veilig dus!

Pas de snelheid van de loopwagen aan op het tempo van je kindje

Wanneer een loopwagen?

Dit verschilt per baby. Het beginnen met optrekken en het zetten van de eerste stapjes gebeurd vaak tussen de 8 en 15 maanden. Ouders schaffen daarom gemiddeld rond het eerste levensjaar een loopwagen aan. Maakt je kindje niet direct gebruik van het wagentje? Geen nood. Hij of zij kan lekker spelen met de activiteiten op de loopwagen. De mooie, zachte kleuren van het wagentje zorgen er ook nog eens voor dat deze mooi in jouw interieur staat. Oftewel - een uniek en multifunctioneel cadeau voor je kindje om te leren lopen en lekker te spelen.

Fan van houten kinderspeelgoed?

Poespas heeft meer leuk, houten speelgoed voor de kleintjes in het assortiment, waaronder een speeltafel en xylofoon. De oudere kindjes zijn we zeker niet vergeten - bekijk voor hen eens het houten hobbelpaard, tafelvoetbal, flipperkast of klok. Meer dan genoeg opties om je voorraad (houten) speelgoed mee uit te breiden.

Copyright © 2022 Poespas. Alle rechten voorbehouden