Hoe vind ik een passend behang bij mijn interieur?


  • 1. Kijk naar de lichtinval 
    Weet je al in welke kamer je eventueel een behang wilt toevoegen? Dan is het belangrijk om goed naar de lichtinval in de kamer te kijken. Komt er met name een warme ochtendzon naar binnen? Passen daarmee beter warmere tinten in de kamer? Of heb je minder daglicht in de kamer en zou een fris, licht behang helpend kunnen zijn? Lichtinval kan helpen om te bedenken welke kleuren daar goed bij zouden kunnen matchen. 
  • 2. Bepaal wat je met de muur wilt 
    Wil je de muur als echt eyecatcher laten werken? Of wil je de muur een elegante touch geven? Dit zijn vragen die kunnen bepalen of jij voor een druk, opvallend behang moet gaan of toch voor een rustiger behang. Mogelijk bepalen de meubelen in jouw kamer ook of een rustig of druk behang meer passend is. 
  • 3. Grote vs. kleine kamer
    Op TikTok wordt je overspoeld door optische mogelijkheden voor een woon- of slaapkamer. Over het algemeen is de vuistregel: grove patronen werken beter in grotere ruimtes en minimalistische patronen in kleinere ruimtes. Zo werkt behang Floral Garden beter in een grotere kamer en behang Concrete gold in een kleinere kamer. Wil jij jouw grotere kamer juist kleiner maken? Kies dan voor donkere kleuren. Wil jij een kleine kamer juist groter maken? Kies dan voor lichtere kleuren. Over het algemeen doen contrasten je kamer ook groter lijken. 
Copyright © 2023 Poespas. Alle rechten voorbehouden