Poespas x Made for Moments | Geboortekaartjes

Onze eigen geboortekaartjes collectie is hier!

Wat zijn we blij en trots! In samenwerking met Made for Moments hebben we een eigen geboortekaartjes collectie ontworpen. De collectie bestaat uit maar liefst 50+ (!!) verschillende geboortekaartjes die met heel veel liefde zijn ontworpen. Klassiek, stoer, lief, stijlvol, of uniek: er zit voor iedereen wel iets tussen. De kaartjes zijn ontworpen met onze populaire poespas behangen (Onderzee, Nepal, Beren, Morning bird beige, roze en mint en natuurlijk Giraffe beige, roze en mint) PS om dat te vieren hebben we een winactie dus lees snel verder!

Kim & Lisette vertellen

Waarom een geboortekaartjes collectie? En waar zit de match tussen Poespas en Made for Moments?

Kim: Eigenlijk is dit iets wat we vanaf dag één hebben gewild. Lisette en ik kennen elkaar van de zwangerschap/geboortes van de kinderen. We konden in die tijd zelf nooit vinden wat precies bij ons past voor een geboortekaartje, evenals behang. Zo is eigenlijk ons giraffe- en morning bird behang ontstaan in samenwerking met designer Dennis. Ik wilde dit heel graag op de babykamer en op het geboortekaartje van Ted. Zelf zijn we aan het knutselen gegaan en het resultaat hiervan wilden we dolgraag toegankelijk maken voor iedereen. We hebben zoveel aanvragen ontvangen van klanten die hetzelfde geboortekaartje wilden als het behang dat zij op de babykamer hebben. Nu is het moment - na een jaar ontwikkelen - eindelijk daar.

Daarnaast willen we graag dat mensen ook bij ons terecht kunnen voor een kaartje van een stil geboren kindje. Ook zij verdienen een prachtig kaartje met heel veel warmte en geborgenheid.

Lisette: We hebben gemerkt dat er veel vraag is vanuit onze klanten naar geboortekaartjes die perfect passen bij de Poespas behang designs op de babykamers. Onze klanten vinden het heel leuk om een bepaalde eenheid te creëren in hun interieur. Door het ontwerp van het behang in in het gebrootekaartje door te voeren zorgt het kaartje voor een nog persoonlijker gevoel. Door het gebruik van de online bewerkingstool van Made for Moments kan elke klant het kaartje vervolgens nog meer personaliseren. Denk aan het toevoegen van bijpassende enveloppen, sluitstickers, hangtas en ga zo maar door!

Welk kaartje is jouw favoriet uit de collectie? En waarom?

Kim: Dit is kiezen tussen onze kindjes! Niet te doen.. Ik denk dat het giraffe kaartje wel echt het summum van poespas is en fijne herinneringen aan ons eigen kaartje en behang oproept. De giraffe blijft voor altijd onze mascotte, ons eerste poespas kindje. Het geeft zoveel geborgenheid en warmte op een babykamer. Het omarmt je. En dat wil je denk ik ook uitstralen op een geboortekaartje. Je bent welkom, we zorgen dat je je geborgen voelt met heel veel warmte en liefde.

Voor Ted zou ik nu voor een geboortekaartje met het Nepal design zijn gegaan. Dit is ook het behang op zijn nieuwe kamer. Zelf houden Jaap en ik erg van de kleuren en de rust die die print uitstraalt. Plus, het zijn allemaal dieren die geluk brengen. 

Het onderzee-, Nepal en beren design hebben we samen met kunstenares Jet ontwikkeld. We hebben dan een idee en maken een moodboard en zij gaat schilderen in haar eigen creativiteit. Daarna kijken we met ons team hoe we de beren het beste bij elkaar kunnen laten komen. De beren zijn nieuwsgierig, aanmoedigend, ondeugend en lief. Jouw beste vrienden die altijd op jou wachten en naar je luisteren. Voor het onderzee design hadden we al heel goed voor ogen hoe we het wilden hebben. De rust die het design uitstraalt (check de lichtinval!) en het plezier. Plus die kleur is echt zo’n prachtige basis. Alle elementen van de onderzee kun je zo mooi los gebruiken. Muck’s lievelings is de schildpad. Met deze onderzee tekeningen kunnen we zoveel verschillende kaartjes maken! 

Lisette: Wat lastig kiezen! Ik vind ze eigenlijk allemaal te gek! Maar als ik dan moét kiezen dan is mijn favoriete design uit de collectie die met de giraf erop. Dit specifieke ontwerp is vanaf de start van ons bedrijf Poespas al een bestseller en deze blijft populair. Wat ik zo leuk vind aan dit design is dat het geschikt is voor zowel jongens als meisjes. De ideale keuze dus ook voor het kamertje (en kaartje) als je van tevoren nog niet weet wat het geslacht van je baby gaat worden. Het bijzondere aan dit design is dat de nek van de giraffe vaak ‘gebogen over het ledikantje of commode’ lijkt te staan. Het behang straalt daardoor een gevoel van geborgenheid uit en datzelfde effect zie je terug op de kaartjes waarbij de kop vaak eindigt rondom de naam van de baby. Leuk detail: vaak ontvangen we foto’s van trotse ouders die hun kamertje met het giraffe behang op deze manier showen (met baby in het ledikantje en de kop van de giraffe die dan lijkt te eindigen boven de baby). We zijn dan zo trots! 

Wat vind je belangrijk bij een geboortekaartje? Heb je een gouden tip?

Kim: Je hebt in je hoofd hoe je kindje misschien later gaat zijn of een geboortekaartje hierbij past. Je wil dat hij later niet zegt: mama, wat heb je gedaan? Maar eigenlijk wil je alleen maar warmte, geluk en geborgenheid geven. Je voelt direct of iets bij jullie past. Deel niet te veel onnodige informatie. Wees duidelijk. De roepnaam is belangrijker qua grootte op de kaart dan de extra namen die je je kindje mee geeft. Zelf ben ik niet zo van de quotes op een geboortekaartje. Maar als dat je gevoel/emotie zo goed omschrijft dan is dat wat bij je past. Je kunt het niet fout doen.

Lisette: Ik vind het mooi als een geboortekaartje persoonlijkheid uitstraalt. Dat er bewust is nagedacht over eventuele teksten, versjes en details. Een kaartje dat dus echt specifiek bij dit baby’tje en de familie past. Dit kan natuurlijk door middel van het toevoegen van een hangtag met foto, een speciale quote of een persoonlijke boodschap. Hiermee maak je het kaartje nog specialer en persoonlijker.

kim kotter geboortekaartjes poespas behang kim kotter geboortekaartjes poespas behang

WINACTIE!

Bestel een proefdruk van een Poespas geboortekaartje, reageer met het ordernummer onder 'deze post op Instagram' en win jouw geboortekaartjesorder!* De winnaar wordt bekendgemaakt op 7 september.

Copyright © 2023 Poespas. Alle rechten voorbehouden